torstai 21. toukokuuta 2015

Kakunpala tänään

Lopulta se lyhyt päivä! 

Edellispäivän alberguessa tarjottiin sekä illallinen (kaalipapusoppaa, naudanleikettä ja perunoita, sitruunasorbettia, 9 eur) että aamiainen. Söimme yhdessä pitkän pöydän ääressä, meitä oli yhdeksän henkeä, Lisäksemme väkeä Espanjasta, USAsta, Itävallasta, Italiasta ja Saksasta. Yö oli rauhaisa, ei kuorsaajia ja aamuvirkut espanjalaisetkin jaksoivat odottaa puolikahdeksaan ennenkuin säntäsivät matkaan. 

Jalat jaksoivat, kerran kävimme kahvilla ja suklaakakulla ennen Sobradoa. 

Täällä on sekä luostarin albergue että yksityinen pieni. Valitsimme yksityisen, sillä siellä saa olla koko päivän, luostarissa ovet ovat kiinni klo 14-16.30. Jälleen wifin äärellä. 

Ilma on ollut kummallisen kolea, noin kymmenen astetta, mutta tuuli lisää vielä koleutta. Tänään kuitenkin paistoi aurinko, kun aamun pilvet hälvenivät. Ennusteen mukaan luvassa on lämpenevää. 

Galiciassa on tällaiset horreot. Niissä on säilytetty elintarvikkeita, ainakin maissia olemme nähneet niissä kuivatettavan. Edellisellä caminolla ihmettelimme pitkään näitä pömpeleitä, joista osa näytti olevan vain koristuskäytössä ihan niin kuin grillimajat meillä kotona. 


Sobradon luostarin 1600-luvulla rakennettu kirkko on vaikuttava rakennus. Valitettavasti sinnekään ei pääse sisälle, kuten ei moniin muihinkaan kirkkoihin reitin varrella. Hautuumaalla sen sijaan käytiin, näytti olevan aktiivikäytössä. 
 

Vapaa-ajan tyyliä. Alla pitkälahkeinen merinovillakerrasto, sitten vaellushousut ja fleese-paita ja päällä vielä tuulen pitävä sadetakki. Eikä ollut yhtään liikaa. 


Huomenna päämääränä Arzua, jossa ranskalainen reitti ja Norte yhtyvät. Väkimäärä kymmenkertaistuu. 
Hyvästi rauhallinen vaellus. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti