sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Caminomuotia

Herraa ja narria ei täällä erota pukeutumisesta tai varusteista.

Jalassa on suurella enemmistöllä katkolahjehousut, khakit tai mustat. Yleensä myös lahkeista ravassa, paitsi pesun jälkeisenä aamuna. Paidat ovat keinokuituisia urheilupaitoja, ne on helppo pestä ja kuivuvat nopeasti. Kahden päällekkäisen sukan taktiikkaa näkyvät noudattavan aika monet. Takeissa on suurempaa variaatiota, mutta muoti näyttää suosivan tummaa väritystä. Muodostamme poikkeuksen. Näkyy tuulitakkeja ja monenlaisia kuoritakin tapaisia. Meillä takin selkä on hengittävää joustavaa kangasta, hihat ja etuosa tuulta ja jnkv kosteutta pitävää ja tärkein ominaisuus on, että kainalot saa vetoketjuilla auki. Rinkan ja selän välissä kehittyvä hiki on vähän vaurioittanut värisävyä... 

Päässä auringon paisteessa on joko lierihattu tai lippis. Lippis olisi kevyempi vaihtoehto, mutta se ei suojaa yhtä hyvin kasvoja ja korvanlehtiä. 

Kenkiä näkee monenlaisia, varrellisia ja matalia, varrelliset ehkä enemmistönä. Kenkäasiassa jokainen noudattanee omaa hyväksihavaitsemaansa mallia, tärkeintä on, että kenkä istuu jalkaan ja on hyvin sisäänajettu. Vedenpitävyys on välttämätöntä. Meillä on nahkaiset core-tex-kalvokengät, minulla Lowat ja siipalla Maindlit. Hyvät ovat olleet. Illaksi osalla on urheilusandaalit ja ehkä muoviläpsytkin, meillä vain Crocksit kuten edelliselläkin vaelluksella. Olleet nekin riittävät. 

Illkasi monilla on toiset vaellushousut illaksi, niin meilläkin. Toistaiseksi en ole niillä vaeltanut, mutta khakini ovat niin reissussa rähjääntyneet, että joutavat Santiagossa roskikseen. 

Virkistäviä poikkeuksiakin on. Ainoat tapaamamme suomalaiset kulkevat hauskoissa varvaskengissä ja vähemmän ortodoksisissa releissä. Nuoria ja kovia menemään. 


Tänään alkoi taival Galiciassa. Simpukoiden suunta muuttui ja reittimerkintä koheni huomattavasti. Loppui eksyily. Lisäksi oppaan kilometrit pitänevät paremmin paikkansa, sillä reitti on vakio. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti