perjantai 28. joulukuuta 2012

Windhoekissa jälleen

Tänään palsimme matkan alkupisteeseen, Windhoekiin. Tie oli hyvä, tasaista asfalttia ja vaikka Joulun paluuliikennettä oli jonkin verran, se oli sadasosa Lahden moottoritien liikenteestä sunnuntai-iltaisin. Auton mittarin mukaan olemme taivaltaneet noin 3700 km, joten istumistakin on riittänyt ja välillä tahti on ollut niin kiivas, että illallispöytään on pitänyt ilmestyä tukka suihkun jälkeen märkänä. Tänään sentään ennätimme pulahtaa hotellin uima-altaassa.
Sulattelemista riittää lähiviikoiksi, mutta yhteenvetona voin sanoa, että reissu on ollut hieno ja unohtumaton kokemus. Autiomaa, dyynit, Atlantti, Etoshan eläimet, pohjoisen erilaiset maisemat marulapuineen ja viuhkapalmuineen, ambolaiset ihmiset ja tarinat...
Tänne voisi tulla helposti myös omatoimimatkalle. Maastoauton vuokraus maksaa 60-120 eur/vrk, vasemmanpuoleiseen liikenteeseen kyllä tottuu, kun liikennettä on aika vähän ja kaikki palvelut pelaavat, ellei ihan extreme-seuduille halua. Autiomaan ja dyynit haluaisin vielä nähdä auringon noustessa... Tämä olisi mahtava maa viettää marraskuu!
Koonono järjestää mahdollisesti jeeppimatkan läpi Kalaharin, Okavango deltalle ja Victorian putouksille. Osittain yövytään teltoissa. Harkintaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti