tiistai 6. maaliskuuta 2018

Valkoinen nainen on vähän ihmeissään.

Villa Karo järjestää kerran kuussa, kuun ensimmäisenä lauantaina ulkoilmakonsertin. Nyt esiintyi stipendiaattina oleva oopperalaulajatar ja Porto Novosta tullut yhtye, johon kuului lyömäsoitinten soittajien lisäksi kolme nais- ja neljä tyttötanssijaa. Paikalla olimme me ja runsas joukko kyläläisiä vauvasta vaariin.

Ooppera oli paikallisille selvästi täysin käsittämätön taidemuoto, herätti lähinnä hilpeyttä.

Paikallinen bändi soitti ehkä lähinnä länsimaisittain räpiksi luokiteltavaa musiikkia laulun kera, selvästi kerrottiin tanssien esitettyjä vitsikkäitä tarinoita – paikallisten naurunremakasta päätellen.

Jos tanssityyliä pitäisi jotenkin luonnehtia, se olisi pohjoismaisesta näkökulmasta melko eroottista. Lantiota hetkutetaan, samoin yläkroppaa ja paha silmä voisi jopa kuvitella liikkeiden muistuttavan paneskelua. Eipä mitään, kun asialla ovat aikuiset, mutta pikkutytöt tanssivat täsmälleen samalla tyylillä, se pisti vähän silmään. Etenkin kun yhdessä tanssissa yksi tytöistä oli pantu selkeästi keimailemaan aikuiselle kookkaalle miehelle. Kulmakarvani kohosivat. Pedofiilin märkä uni?

Seksuaalisuus näyttäytyy toki eri kulttuureissa eri tavalla ja afrikkalainen kulttuuri on siinä mielessä ihan oma entiteettinsä, jossa en voi sanoa olevani asiantuntija. Perinteisesti täällä on vallinnut polygaminen kulttuuri ja esim muinaisilla kuninkailla saattoi olla yli sata vaimoa. On siinä ollut mieskunto koetuksella. Naiset eivät silti ole täällä pelkästään alistetussa asemassa, naiset suhtautuvat melko ennakkoluulottomasti seksuaalisuuteen, tuovat omaansa esille ja myös puhuvat siitä.

Seksiturismista tulee herkästi meieleen Thaimaa (jossa en ole käynyt, kenties en käykään), mutta uutena tulokkaana on afrikkalainen Gambia, josta ikääntyneet naiset hakevat nuorta seksiseuraa. Köyhyys tekee myös seksistä kauppatavaraa ja lienee vain ajan kysymys, koska seksiturismi valtaa myös Afrikan maat. Eihän siitä ole kauankaan, kun Neuvostoliiton romahdettua bussilastillinen ihmisiä tuli aina  rajan yli Helsinkiin, miehet myivät votkaa ja naiset seksiä (uutisista muistan lukeneeni, että nainen esitteli kämmeneensä kirjoitettua tekstiä ”pilu 50 mk”). 

Murheellista. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti