lauantai 20. lokakuuta 2012

Äänestämässä

Emme ole kotona ennakkoäänestyksen tai varsinaisen vaalin aikana, joten kävimme antamassa äänemme täällä suurlähetystössä. Muutama muukin oli samalla asialla. Koska jättimäinen Bouddhanath-stupa on samalla suunnalla, jatkoimme sinne.
Stupan ympäristö oli ihanan rauhallinen, puhdas ja hiljainen katujen tohinaan verrattuna. Kävimme myös katsomassa tibetiläisten munkkien luostaria, sen lähemmäs Tibetiä emme nyt sitten päässeet.
Olemme vähän ihmetelleet turistien harvalukuisuutta ja syykin taisi selvitä. On alkamassa paikallinen hindujen Dashai-festivaali, jota voisi verrata jouluumme. Kaikki kynnelle kykenevät menevät kotikyliinsä, tavataan perheitä, syödään hyvin ja annetaan lahjoja. Vaelluksia ei kannata tehdä, kylien majoituskapasiteetti on omien kätyössä ja hinnat pilvissä. Ongelmatkin näyttävät ihan kotoisilta. Lehdissä kysellään ihmisiltä, miten he viettävät Dashaita, varoitetaan yli varojen elämisestä ja haastatellaan ihmisiä, jotka joutuvat tekemään töitä (poliisit, sairaanhoitajat...) juhlapyhinä. Virastot ja osa kaupoistakin on kiinni 20.-23.10. Thamel on kyllä ulkoa kantautuvasta metakasta päätellen auki...
Happy Dashai!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti