keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Nousua, laskua, afsalttia ja lehmipolkua


Säätiedotus lupasi hyvää vaellussäätä, mutta totuus oli alkuun toinen. Aamun vaellus alkoi sateessa ja sadevarusteissa. Puoli seitsemältä alkoivat ensimmäiset pakata rinkkojaan ja valitettavasti ne olivat neljän espanjalaisherran seurue, joka ei yrittänytkään tehdä sitä nukkuvia häiritsemättä. Ehkä he ajattelivat olevansa isäntiä omassa maassaan? Niinpä mekin nousimme, hotkaisimme pikaisesti kinkku-juustosämpylät (täällä on pakko lopettaa ruokanirsoilu, muuten tulee nälkä) ja suoriuduimme tien päälle. 

Ennen puolta päivää sade taukosi. Jätimme espanjalaisherrat nauttimaan aamiaistaan Islaresiin ja sen jälkeen emme nähneet yhtään vaeltajaa koko matkalla. 


Reitti tarjosi jälleen silmänruokaa. Nuo pikkuruiset pisteet tuolla rinteella ovat lampaita. Kyllä Atlantti Karijärven voittaa, ainakin kokonsa ja mahtavuutensa puolesta. Pari surffaajaakin nähtiin, muuten rannat ovat vielä autiot, mutta toisin lienee kesällä. 

Päivälle osui sekä tietä että polkua. Osan matkaa taivalsimme N634-tietä, osan suorastaan kinttupolkua, paikoin liejuista. Norte ei ole yhtä hyvin merkitty kuin ranskalainen reitti, mutta yleensä aina jostakin kuitenkin tupsahtaa näkyviin keltainen nuoli. Väkeä on myös huomattavasti vähemmän ja nuoriso puuttuu kokonaan. Ellei meitä lasketa. 


Pohjois-Espanja näyttää selvästi vauraammalta seudulta kuin ranskalaisen reitin kylät. "Se vende" -kylttejä kuitenkin näkyy ja pohdimme, saisikohan vuohet kaupan päälle, jos ostaisi tuon talon. Onneksi vuohet siirtyvät kohteliaasti syrjään polulta, kun niitä lähestyy, eikä kulkukoiriakaan ole juuri nähty. En yhtään tykkää vapaana liikkuvista koirista. 


Päivälle tuli matkaa reilut 30 kilometriä ja askeleita 41 000. Paikoin jyrkkää kapuamista - valitettavasti ylös menevä polku tulee myös alas ja alastulo on jaloille ikävää. Toistaiseksi ei rakkoja, ei rasitusvammaa. 

Larendosta löytyi yösija kirkon sakastista (Casa de la Trinidad). Ystävällinen nunna avasi oven, löi leiman passiin ja rahasti 10 eur per nuppi sängystä ja aamiaisesta. Ei paha. Saatiin kahden hengen huonekin, jossa saa ihan itse hoitaa kuorsaushommat. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti