sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Bilbao - ja huomenna taipaleelle!

Lennot Bilbaoon sujuivat pienestä jännityksestä huolimatta ongelmitta. Finnair ja Air France kuljettivat rinkkamme mukisematta ja sauvatkin läpäisivät rinkkojen sisällä turvatarkastukset. Kantamusten paino oli kyllä sallituissa rajoissa, mutta volyymi ei. Koetimme ohittaa tarkastavat virkailijat muina miehinä rinkat selän taakse piilotettuina kuin salakuljettajat konsanaan. 

Hostel Akelarrekin löytyi helposti - ja nopeasti huimaa ylinopeutta kaahanneella taksilla. Aika lienee rahaa. Yöpuulle siis suoraan kuuden hengen huoneen kerrossänkyjen yläpedeille. Tulevaksi yöksi on onneksi luvassa kahden hengen huone. 
Läksimme pyhiinvaeltajien tapaan heti aamusta liikkeelle, joskin vasta harjoituskierrokselle, turistitoimiin. Muutama pyhiinvaeltaja tuli vastaan, joten reitillä on muitakin vaeltajia liikkeellä kuin me. Keltaisia nuoliakin löydettiin sekä yksi simpukkasymboli kadusta. Norte on kuitenkin huomattavasti heikommin merkitty kuin ranskalainen reitti, joten kartat ovat tarpeen. 

Bilbaossa pysähtymisen syy on Guggenheim, jonne suuntasimme. Rakennus on henkeäsalpaavan hieno, etenkin sisältä. Joskus wau-arkkitehtuuri tuntuu vähän itsetarkoitukselliselta hätkähdyttämiseltä, mutta G:ssä ei ole mitään kosiskelevaa tai teennäistä. Se vain on yksinkertaisesti upea. Menkää katsomaan (kesällä alkavat suorat lennot, näillä käyttämillämme se on liian hankalaa eikä kaupungissa riitä ihmeteltävää kovin moneksi päiväksi)! 

Näyttely on myös hyvä, mutta melkein kaikkien nyt esillä olleiden taiteilijoiden töitä olin nähnyt muuallakin. Niki Saint Phallelta on laaja kokoelma, joka hyvin syvensi hänen taiteilijakuvaansa, jotain mainitakseni. Videoteos raidoista oli myös hyvä, mutta nukahdin pimeässä huoneessa. En muista tekijää. 

Reilu kuukausi sitten nappasin samanlaisen kuvan kuin tämä, mutta Tukholman Moderna Museetin edessä. Se hämähäkki taisi olla teräksinen, tämä on pronssia. Tänne tämä sopii, Tukholmassa oli liian ahtaassa ympäristössä. 

Aamulla on tarkoitus suunnata tien päälle, polttelee jo. Katsotaan, mistä löytyy yösija. Portugaletessa olisi albergue, mutta sinne on vain reilu kymmenen kilometriä. Pobenaan taas parikymmentä, mutta albergue aukeaa vasta loppuviikosta.

Aamulla oli juuri sopiva kävelysää, ei liian kuumaa, vähän alle 20 astetta ja pilvistä. Iltapäivällä alkoi kevyt sade ja sellaista on luvattu huomisellekin. Sadevarusteille on siis käyttöä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti