tiistai 8. heinäkuuta 2014

Pustan reunamilla

Kylämme sijaitsee vuoriston ja pustan välimailla, talo rinteessä, kylän korkeimmalla kohdalla. Tästä etelään aukeaa pusta, peltoa silmänkantamattomiin, kuin meri. Tällä hetkellä väriä tuovat auringonkukkapellot. Takana ovat korkeat kukkulat ja lehtimetsät tammineen. 

Eilinen pyöräilyretki suuntautui pustan tuntumaan, reilut 60 km maalaismaisemia. Poikkesimme Szerencsiin huilaamaan, kylpylän kahviosta sai kahvia ja jäätelöä, ulkopöydän hinasimme varjoon. Paikalle pyrähti myös unkarilainen pyöräilyporukka, keski-ikäistä väkeä. Kylpylän ulkopuolella jalkakäytävällä oli "portti", josta suihkutettiin vesisumua jalankulkijoiden virkistykseksi. Etenkin pikkupojat kastelivat siinä vaatteensa litimäriksi. Piti meidänkin testata. Lähtiessä poikkesimme jälleen BonBonin tehtaanmyymälään ja ostimme kilon tummalla suklaalla kuorrutettuja hillottuja appelsiinin ja sitruunan kuorisiivuja. Must ja nam! 

Kotimatkalla kävimme tutustumassa Tarcalissa sijaitsevan Grof Degenfeldin viinitilan/hotellin/ravintolan ruokalistaan ja palasimme suihkun jälkeen syömään. Maistui, jälleen kerran ja tilan viinejäkin sai maistaa ja valita ruuan seuraksi suunmukaisimman. 

Tänään Budapestiin Egerin kautta. Päätimme valita reitiksi vuorten (täällä vähän matalammatkin kukkulat ovat vuoria) halki kulkevan serpentiinitien, joka on karttaan merkitty koko matkaltaan näköalatieksi. 

Viinitilan rakennuksia. Puupinoissa tammilautaa, josta syntyy viinitynnyreitä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti