perjantai 4. heinäkuuta 2014

Sarospatak

Eilinen pitkä pyörälenkki painoi vielä pakaroissa, joten päätimme palata Sarospatakiin autolla. Katselimme linnaketta ja kävimme museossa ihmettelemässä Itävalta-Unkarin mennyttä suuruutta. 

Päivän kuumimmaksi hetkeksi siirryimme Termaliin, paikalliseen kylpylään. Alueella on viisi eri allasta, kaikille kaikkea. Myös veden lämpötila vaihtui altaan mukaan, 30 ja 36 asteen välillä. Lämpimimmässä istuivat vanhimmat, osaan allasta kuului myös auringonpaahteelta suojaava katos. Koska oli arkipäivä, tungos ei ollut ankara - jonkin verran ikäihmisiä, mummoja lapsenlapsineen ja nuorisoa. Jälleen saimme ihailla unkarilaista kylpyläkulttuuria. Vedessä sanamukaisesti lillutaan, istuskellaan seurustelemassa. Kilot kannetaan kainostelematta. 

Kylpeminen nälättää. Keskustassa osuimme samaan villiviinin kattamaan ravintolaan kuin viime kesänäkin. Sokkona otimme lounaan: paikallista valkosipulikeittoa ja ilmeisesti myös unkarilainen erikoisuus, kananlihalla täytetty lettu, joka oli vielä leivitetty ja uppopaistettu. Ei kevyttä, mutta kylläkin maukasta. Illalliseksi riiti kotona hedelmät, ihania persikoita ja vesimelonia sekä saksanpähkinöitä viime syksyn sadosta. 

Sää on helteinen, lämpöä on luvassa koko loppuajaksi. Huomenna on jälleen pyöräilypäivä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti