keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Kylmyyttä pakoon!

Suomen alkukesä on ollut hyinen, niinpä jaksoimme odottaa heinäkuun alkua, kun tiesimme, että Bodrogkereszturissa odottaa lähes takuuvarma lämpö ja valo. 

Norjalaisen halpalennolla sujuvasti Budapestiin ja siitä jo tutuksi tulleen Sixtin Corsalla talolle yön pimeydessä. Pilkin koko matkan, navigaattorin herra koitti pitää hereillä. Hyvin päästiin talolle ja heti pehkuihin. 

Aamulla klo kuusi heräsimme ulkoa tuleviin ääniin. Karoly ei ollut tiennyt tulostamme, käynnosti pihalla sirkkelin ja alkoi pieniä kuukausi sitten kaatunutta aprikoosipuuta pilkkeiksi. Lopulta nousimme moikkaamaan - K. puhui jälleen paljon ja me ymmärsimme taas vähän. Käymään kutsui, sen tajusimme. Pitänee jonain päivänä polkaista hänen tiluksilleen Tarcaliin. 

Kaivoimme pyörät esille ja polkaisimme Tokajivuoren ympäri tuttuun konditoriaan leivoskahveille ja nauttimaan wifistä. 

Sitten menemme kauppaan hommaamaan aamupalatarvikkeita tuleviin aamuihin, vihanneskaupasta jo ostimme pussillisen tuoreita hedelmiä, aprikooseja, neltariineja ja päärynöitä. 

Siinä tärkeimmät, nautimme lämmöstä, pienestä liikunnasta ja kauniista maisemista tulevan viikon ilman aikatauluja ja suuria suunnitelmia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti