maanantai 29. syyskuuta 2014

Viininkorjuuta ja patikointia 25.9.-5.10.2014

Viinisatoa ovat jälleen kohdanneet vastoinkäymiset. Kesä on ollut ennätysmäisen kostea ja yhdistettynä lämpöön se on homehduttanut rypäleitä. Karoly oli leikannut köynnökset hyvin ilmaviksi, mutta silti tertuissa oli paljon etikoitumassa olevia rypäleitä. Torjuntaruiskutuksiakin oli tehty 14 tavanomaisen kahdeksan sijaan. Suuret hevosampiaiset olivat vielä viimeistelemässä tuhoa.

Karolyn neuvosta poimimme viiniin vain hyviä rypäleitä, joka hieman hankaloitti ja hidasti poimintaa. Sen tosin kompensoi tämän vuoden suuri korjaajien määrä: 12 aikuista ja 3 lasta. Yhdessä päivässä satomme oli korjattu ja puristettu mustiksi, jota tuli kuitenkin 150 litraa, aivan riittävästi meille. Heikoimmista rypäleistä Karoly puristi mehut palinkaa varten. Me ilmoitimme, että sitä tärpättiä emme tarvitse. 

Korjuupäivän sää oli hieno. Aurinko paistoi ja lämpöäkin oli parikymmentä astetta. Illalla oli kylän viininkorjuukulkue ja paikallisia, melko kotikutoisia juhlallisuuksia.
 Pergolassa kasvava Isabel tuotti jälleen hyvää ja tervettä satoa. Sitä ei tarvitse ruiskuttaa, mutta viinin tekoon se ei vähämehuisuutensa vuoksi sovellu. Erinomainen syömärypäle. Myös omena- ja luumupuussamme on kypsiä hedelmiä ja oman pihan saksanpähkinöitäkin päästiin maistamaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti