torstai 15. toukokuuta 2014

Sateen sattuessa sateessa

Katonkorjaaja kävi eilen. Nähdäkseni purki edellisen korjaajan tekoset, eipä paljon muuta. Nyt lienee sitten tarkalla silmällä seurattava, pysyykö vesi oikealla puolella kattoa.

Illalla tuuli yltyi yltymistään, tiedotteiden mukaan pariinkymmeneen metriin sekunnissa. Aamulla havaitsimme, että yläpihan aprikoosipuu oli katkennut läheltä tyveä ja makasi maassa. Onneksi ei vaurioittanut mitään rakennuksia. Illalla tuulen tyynnyttyä lienee edessä metsätöitä, saahan siitä merkinnän Heiaheiaan! 

Huoneen saa onneksi kaminalla nopeasti ihanan lämpimäksi. Toimii kuin kertalämmitteinen kiuas: lämpenee nopeasti, mutta jäähtyy myös. Välioven sulkemalla lämpö säilyy aamuun ja huoneilma pysyy kuivana. Muutenhan tällainen vanha kivitalo on kostea ja kolea - mikä on ehdottomasti eduksi kesähelteillä. 

Kun ulkoilu ei oikein tuulessa ja pikkusateessa onnistu, ajelimme vajaan sadan kilometrin päähän Debreceniin. Eipä täälläkään ole kadut kansoitetut, kukapa viitsisi tällaisessa säässä leikkiä turistia. Löysimme sentään kahvilan, jossa on free wifi. 

Eilen iltapäivälläkin ajelimme, Erdöbenyeen, jossa asustaa viinitynnyrintekijämme. Löysimme talon, mutta emme olisi osanneet mennä koputtelemaan, ellei Attila juuri ajanut pihaan autollaan. Saimme suoritettua hankintamme, 10 litran kauniin tammitynnyrin, yhteen tiettyyn tarkoitukseen! 

Sade näyttää tauonneen, ehkä lähdemme kiertelemään kaupungille. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti