sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Bodrogkereszturiin...

Sattuman oikusta tulimme lunastaneeksi talvella 1/6 pienestä viinitilasta Unkarissa, Tokajin alueella. Päätös perustui ajatukseen, ideaan, kuviin ja kertomuksiin - ei siis mihinkään sellaiseen, johon kiinteistökaupat yleensä perustuvat.
Nyt olemme menossa katsomaan ensimmäistä kertaa taloa ja tiluksia. Laiva Tallinnaan lähtee klo 7.30, naputtelen tätä matkalla autossa.
Emme ole autoilijaihmisiä, varsinaisesti. Ulkomaan lomilla tapoihimme ei ole kuulunut auton vuokraus. Olemme käyttäneet jalkoja ja julkisia. Siispä jo pitkä ajomatka Viro-Latvia-Liettua-Puola-Slovakia-Unkari aiheuttaa pientä jännitystä. Matka kestää kaksi päivää, yövymme autoilleitten yhtiökumppaneiden neuvosta Bialystokissa Puolassa. Hotelli on sentään varattu. Via Baltican alkuosa lienee kohtalaista tietä, mutta Puolassa siirrymme pikkuteille, joissa on nopeusrajoituksia.
Auto on lastattu, ei nyt ihan täyteen, mutta mukana on yksi suihkuseinä, sekalainen valikoima astioita ja yhtä ja toista pientä. Ja tietenkin varusteet uudenlaiseen lomailuun: vaelluskengät ja sauvat, sadonkorjuuvaatteita syksyä varten jne.
Ensimmäistä kertaa lomalle lähtiessä ei ole oikein mielikuvaa, millaiseksi tuleva viikko muodostuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti