maanantai 30. huhtikuuta 2018

Vappu on työn juhla

Vapun aatto on kulunut pienissä puuhissa. Siippa maalasi sisäänkäynnin katon, joka on odottanut pintakäsittelyä jo jokusen vuoden. Lasuuri oli riittoisaa, mutta ei tarpeeksi: muutama lauta jäi peittämättä. Pitää ostaa toinenkin purkki, voihan lopulla sitten joku halukas maalata pinnan vielä toiseen kertaan. Minä tein pieniä pensashommia - katkoin kuivat oksat viinikellarin katon pensastosta. Siinäpä tärkeimmät.

Käytiin pienellä kävelyllä kylällä. Rautakauppa oli vapun kunniaksi kiinni, mutta ruokakaupasta saimme sitruunoita ja jäätelöt, jotka nautiskelimme kylän ”mummopenkillä”. Pistäydyin myös vastapäisessä pikkupuodissa, siellä oli omenia ja vihanneksia. Ihan sympatiasta ostin kurkun ja punaisen paprikan hintaan 230 ft (73 snt).

Eilen käytiin tarkistamassa talon yläpuolelle kohoava Tiza -”vuori”, kylämme panoraamapaikka. Kaunista oli ja kauas näkyi. Paluu tuttuun tapaan hautuumaan kautta, jonka muovikukat eivät lakkaa hämmästyttämästä. Törmäsimme myös rantakäärmeeseen (elävä) ja kyyhyn (kuollut).

Tämän suurempia ryminöitä ei täällä vappuun kuulu, ei meillä eikä naapurissakaan. Vain haikarat kalisuttavat nokkiaan ja metsäkyyhkyt kujertavat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti