keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Bükkillä tänään

Aamu oli hieman pilvinen ja säätilan tarkistus kertoi, että huomenna ja ylihuomenna saattaa tulla sadekuuroja. Niinpä muutimme suunnitelmia ja päätimme suunnata Bükkin luonnonpuistoon, noin 60 km meiltä lounaaseen. Karttaa tutkailtuamme päätimme ajaa Szentelekiin. Periltä löytyi naisluostarin rauniot.
Koko Bükkin alue on täynnä patikointireitteja, mutta ajattelimme, että tänään voidaan tyytyä vähän lyhyempään päivään. Reilu pari tuntia, ensin laskua ja sitten nousua. Hiki lensi ja kirveli silmiä.
Reitin alussa kiipesimme korkealle kiviselle kukkulalle, muuten reitti kulki hämärässä lehtimetsässä.

Juuri kun palasimme autolle, alkoi tihkusade. Palasimme Lillafyrediin, josta löytyi satulinnamainen hotelli, jonka aulassa meille tarjoiltiin kahvia ja Gundel palascintaa.


Nyt ei ole sesonki ja sen huomaa. Eilen tapasimme kaksi patikoijaa ja yhden maastopyöräilijän, tänään kaksi patikoijaa ja kaksi maastopyöräilijää. Ajattelimme, että resupekkojenkin rahat kelpaavat hienossa Palota-hotellissa ja oikeassa olimme. Ei ollut lobbyssa tungosta eikä kukaan katsonut maastokenkiämme.

Talo on hieman kolea tähän aikaan vuodesta, mutta kaminat lämmittävät nopeasti. Kokeilimme myös kaasu-uunia ruuan lämmittämiseen, eikä se ollut mitenkään vaikeaa. Ehkä kakkupohjia en sillä kuitenkaan tekisi, mutta perusruuanlaittoon kelpaa mainiosti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti