torstai 2. lokakuuta 2014

Sadetta!

Aamusta saakka on sataa tihuuttanut. Hyvä syy hoitaa joitakin sisäpuuhia. Kiinnitimme makuuhuoneen seinälle Suomesta tuodun funkkis-ryijyn.

Ei ehkä kovin unkarilainen, mutta... Värit istuvat hyvin ympäristöön, emme ole unkarilaisia ja kansallistunnon kohottamiseen täällä törmää muutenkin ihan riittävästi, joten pisara suomalaisuutta sallittaneen.

Omenapuumme tuottaa hyvää satoa, oli pakko kokeilla omenahyvettä. Omenalohkoja, viinkonlopulta jääneitä keksejä muruina, oman puun saksanpähkinöitä, kanelia ja margariinia - vuoka uuniin ja nautinto kera luonnonjugurtin oli valmis! Uuni toimii hienosti, ehkä lämmönsäädönkin oppii kokeilemalla. 

Karoly pistäytyi. Puhetulvasta olimme ymmärtävinämme, että mustisaaveja (5 kpl) pitää hämmentää kerran päivässä, klo 15. No hämmennetään, ei kai siitä haittaakaan voi olla. Kolme tynnyriä on meille tulevaa viiniä, kaksi Karolyn, palinkaa varten. 

Iltapäivällä suunnattiin ensin Szerencsiin ja Bonboniin, suklaatehtaan myymälään. Ihania tummalla suklaalla kuorrutettuja sitruunan ja appelsiinin kuoria oli saatava kotiinviemisiksi. Sieltä ajettiin mutkitellen Madiin, löydettiin paikallinen pieni juustola, Madi Sajt, josta mukaan lähti maistelun jälkeen kolmea eri juustoa, 

Huomenna on luvassa sadetta vasta iltapäivällä, joten aamupäivällä ehkä Zemplenille. Iltapäivällä voi käydä katsastamassa Tokajissa alkavaa szüretiä. Kojut ovat jo valmiina. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti