lauantai 6. heinäkuuta 2013

Miskolcissa


Perjantai hurahti Miskolcissa. Unkarin kolmanneksi suurin kaupunki, parisataatuhatta asukasta. Kaunis uusklassinen ja barokkikeskusta, paljon kirkkoja. Yhdessä pistäydyttiin, loput jätettiin sunnuntaille, sillä tänne palataan silloin antiikkimarkkinoille. 

Kävelimme ympäriinsä, nautimme kaupungista. Pieniä ostoksia: pari pistoketta ja lamppuja palaneiden tilalle. 

Käytiin sekä kahvilla että syömässä. Ostettiin myös perinnepullaa, paksun tangon ympärillä paistettua rullaa. Nam.
Vierailimme Miskolc Galleryssa. Olimme ainoat asiakkaat, meitä verten sytyttiin valot ja rouvashenkilö läksi mukaanne. Näimme hienon nykytaiteen näyttelyn; teosten koko oli vakio, arviolta 120x120 cm, osallistujia Unkarista, Puolasta, Slovakiasta ja Ukrainasta, ainakin. Kiinnostavia töitä! 

Illalla kävimme taas kävelyllä, Bodrog-joen tulvavallilla. Loppumatkasta mukaamme lähti kaupungintalolta pieni koira, ei kulkukoira, sillä oli panta. Portin alta tunki pihallemme saakka ja jäi oven eteen makaamaan. Kaikkosi sentään yön aikana. Minä pelkään koiria muutaman pureman vuoksi, mutta tämä oli kiltti ja nöyrä. 

Ps. Edelliset kävijät olivat saattaneet talon niin hyvään järjestykseen, ettei meille ole jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin lomailla! Siispä sauvakävelemme, tutustumme ympäristöön ja reilun viikon suurtalousemäntänä toimimsen jälkeen syömme joka päivä ravintolassa! Huomenne menemme ehkä testaamaan myös luolakylpylän Miskolcissa. 


Hienot talot ja kirkot löytyvät turistiesitteistä; tämä taitava graffiti-taiteilija oli kuvittanut kaupunkia apinoillaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti