tiistai 30. kesäkuuta 2015

Uintipäivä

Aamulla Karoly tuli käymään. Jälleen paljon puhetta, vähän ymmärrystä taholtamme. Lyhytkurssi viinin leikkauksesta. Maksoimme yhtiön puolesta sovitusti hänen kulujaan.

Suunnitelmissa oli Sarospatak, linna-alue ja sitten uimaan kylpylään. Linna tarjosi oivat mahdollisuudet parkour-treenille. 


Kylpylä on laaja alue ulkoilma-altaita erilaisine toimintoineen. Majoittauduimme yhden altaan lähistölle ja pojat aloittivat vesielämän. Ensin uimista ja sukeltelua altaassa, iltapäivällä lapsi- ja nuorisoyleisön ilmaantuessa paikalle (koulut eivät ole vielä loppuneet täällä) avattiin iso liukumäkikompleksi, ilmeisesti melko uusi. Riemua piisasi. 


Pojat olivat vedessä lyhyttä evästaukoa lukuunottamatta yli neljä tuntia. Veden lämpötila oli +30, ilman meille aikuisille sopiva noin +25. Onneksi välillä oli vähän kevyttä pilveä. Silmät siitä likoamisesta tulivat punaisiksi ja nahka ryppyiseksi. 


Kotiin kaupan kautta, toiveissa oli kanasalaatti. Maistui kaikille, koko päivän liikkuminen kehitti kunnon nälän. Jälkiruuaksi vähän namuja.

Maailma ei ole paljon muuttunut 50 vuodessa: pojat pelaavat Mustaa Pekkaa ihan kuin minäkin lapsena mummolassa, serkkujen kanssa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti