tiistai 19. huhtikuuta 2011

Matka on edistynyt

Tanaan olemme Carrion de los Condesissa - paatimme vahan kiristaa tahtia aiotusta, tultiin neljan paivan matka kolmessa. Paivat ovat olleet siis lahes 30 km pitkia, mutta kohtuullisesti on jaksettu, vahan tosin buranan voimalla.
Burgos lauantaina oli kokemus, jo kaupunkiin saapumisen puolesta. Kavelimme 10 km "kehakolmosta, petikon kohdilla". Ankeaa siis. Kaupunki itse oli hieno, tosin meikalaista pohjoismaiseen pelkistykseen ja luterilaiseen puritaanisuuteen tottunutta katetdraalin ylenpalttinen visuaalinen ilme hieman hairitsi. Varsinkin, kun mietti, mista rahat mittaamattoman arvokkaisiin taideaarteisiin kenties ovat kirkon haltuun joutuneet. Mutta eipa niita aarteita enaa rahaksi voi muuttaa ja kirkot tuntuvat taallakin karsivan rahanpuutteesta restauroinnissa.
Saa on ollut onneksi sateetonta, lahes. Talle paivalle oli luvassa sadetta 60%:n todennakoisyydella, mutta ukkoskuuro tuli vasta alberguen lampoon paastyamme. Muutamina paivina on ollut suorastaan helletta, etenkin iltapaivisin.
Nyt on paasiasviikko ja se nakyy valitettavasti ruuhkana. Monet takalaiset tulevat taksi viikoks vaeltamaan ja majapaikat tayttyvat pian avautumisen jalkeen, Myos keittiossa on ruuhkaa, liedelle jonotetaan. Meidan onnemme on, etta olemme aamuvirkkuja ja liikkeella jo ennen seitsemaa, joten katto on loytynyt joka paiva paan paalle. Toivottavasti ensi viikolla rauhoittuu, takalaiset palaavat kuulemma Leonista omiin sankyihinsa. Leonissa olemme oman suunnitelmamme mukaan lauantaina.
Olisi ollut luvassa hauska kuva lammaslaumasta, mutta taaskaan kone ei tunnistanut laitettamme. Kokeillaan seuraavassa...
Huomenna olemme sitten retkemme puolimatkassa. Viela ei ole kyllastys tai uupumus iskenyt emmeka juuri ajattele, millaista olisi nukkua omassa sangyssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti