perjantai 22. huhtikuuta 2011

Caminon yllatyksia

Matka on jatkunut, tosin nyt yskahdellen. Eilisaamuna laksimme 5.30 ilman aamiaista, silla paasiasruuhkan vuoksi myos aamiaishuoneessa nukkui joku. Olimme Sahagunissa jo yhdeksalta ja totesin, etta lammin vuode ja puhtaat lakanat olisivat paikallaan. Etsimme hostelin saimme aamusta huolimatta huoneen (40 eur) ja paasin levolle. Olin kuumeinen, ilmeisesti jotain mahavaivaa. nukuin 18 tuntia ja tana aamuna herasin uutena ihmisena. Taivalsimme 30 km, Reliegosiin ja huomenna olemme nailla nakymin Leonissa. Sairaus siis yllatti, mutta karhunpojan konsti nayttaa olevan paras laake.
Muitakin yllatyksia on kohdattu. Uskonnollisuus nakyy taalla hyvin vahan. Suurin osa nayttaa olevan liikkeella muista syista - myos espanjalaisista (kertoi eras osan matkaa kanssamme vaeltanut paikallinen sotilas). Tavallisia syita ovat rentoutuminen, uuden kokeminen, seikkailu, mietiskely.
Ne jotka ovat taalla toistamiseen, sanovat, etta reitti on kaupallistunut. Jos on kaynyt suomalaisessa hiihtokeskuksessa, ei kaupallisuutta taalla huomaa. Palveluja toki on, myos yksityisia albergueita ja kaikkialla nettiyhteys. Kaupallisuus ehka nakyy 7-10 pv:n caminolaisissa. Nyt taalla on ollut "riesana" itavaltalainen ryhma, jota kuskataan bussilla paikasta toiseen ja aina valista saiden salliessa he kavelevatkin pienen matkan. Eraana paivan naimme nimittain heidat istumassa taukopauikalla jalat pesuvadeissa kylmaa valkoviinia siemailemassa. Saksankielentaitoiset koettavat onkia selville aina heidan reittinsa ja me tosicaminolaiset koetamme kiertaa heidan taukopaikkansa...
Vessat ovat kasittamattoman siisteja ja niissa on aina paperia!
Taman illan pilgrim's menun ajattelimme nauttia taalla...
Alberguet ovat myos olleet yllatys, jos vertaa suomalaisten kuvauksia. Ne on hyvin varusteltuja, puhtaita, sangyt ovat mukiinmenevat. Isossa salissa nukkuminen kuuluu pelin henkeen ja se on hyvaksyttava.

Huomenna Leoniin, tanaan siella olisivat ilm. perinteiset paasiaisruoskijaiset, mutta veri ei nyt oikein kiinnosta...

4 kommenttia:

 1. Voimaa, iloa ja terveisiä vaeltajille! Toivottavat Saariselän eränkävijät. KOT.

  VastaaPoista
 2. Pääsiäislauantain tervehdys teille urheille. Kevään juoksulenkit käynnistyneet lähes kaiken lumen hävittyä. Nauttikaa hetkestä. Miikka

  VastaaPoista
 3. Reippaasti olette edenneet! Onneksi tauti hellitti.
  Täällä jo sima jäähtymässä,kevät tulee kohisten, vaikka varjopaikoissa on vieläkin isoja lumikasoja.
  Sormi ranskalaisella reitillä ja kovasti hengessä mukana
  Eila

  VastaaPoista
 4. Hyvää pääsiäistä! Mukava seurata vaellustanne. Hyvä, että tauti loppui lyhyeen!
  Täälläkin jo lämpötila lähentelee kahtakymmentä ja lumet hävinneet lähes kokonaan!

  VastaaPoista