sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Kolme kuukautta lähtöön...

En ole aivan varma, missä ja milloin kuulimme ensimmäisen kerran pyhiinvaelluksesta Santiago de Compostelaan. Kenties kolme vuotta sitten hiihtomatkalla Lapissa, vaelluksen kokeneilta? Sittemmin se tuntui tulevan vastaan tuon tuosta - lehtijutuissa, televisiossa, kokeneiden haastatteluissa.

Kohta vuosi sitten tapahtui jotain, joka synnytti päätöksen: nyt eikä myöhemmin. Emme tule nuoremmiksi emmekä terveemmiksi. Nyt on mahdollisuus vielä irrottautua kuukaudeksi eikä se kaada talouttakaan. Alkoi valmistautuminen. Haimme tietoa netistä, luimme kirjoja muiden kokemuksista, aloimme koota matkalle tarvittavia varusteita.

Nyt on sitten siirrytty vuoteen, jolloin suunnitelma on tarkoitus panna täytäntöön. Työt sallivat lähdön huhtikuun alussa. Aloituspaikaksi olemme kaavailleet St. Jean Pied de Portia Ranskan puolella. Matkaa kertyy noin 780 kilometriä. Päivämatkaksi tullee keskimäärin 25 kilometriä. 


Olemme aloittaneet harjoittelun, luonnollisesti. Tavallisen lenkkeilyn ja sauvakävelyn lisäksi olemme tehneet kerran viikossa pidemmän, noin 20 kilometrin lenkin sauvakävellen, tätä tosin runsas lumentulo on haitannut. Välineitä tuli testattua syksyllä Lapin maisemissa, niihin suhtaudumme luottavaisesti. Jalat ovat heikko kohta - niin kai kaikilla pitkille vaelluksille osallistuvilla. Onneksi matkaa ei tarvitse ainakaan kokonaan taittaa asfaltilla, se on kaikkein pahinta jaloille. 


Aloitamme lentolippujen varaamisesta lähipäivinä. 

1 kommentti:

 1. Hei,

  Kiitos blogista!

  Linkitin sen omaan blogiini, toivottavasti se sopii teille. Linkki on sivulla:
  http://talvicamino.wordpress.com/camino_de_santiago/

  terveisin

  Jaana Teräväinen

  VastaaPoista