maanantai 16. toukokuuta 2016

Turistina

Täällä Unkarissa helluntaita juhlitaan kahden vapaapäivän voimin. 
M löysi netistä Sarospatakin ohjelman, joten sunnuntaina aamupäivällä hyppäsimme pyörän selkään. Sää oli epävakainen, mutta selvisimme muutamalla sadepisaralla. Melko vilpoisaa oli silti ajella, reidet vähän kramppasivat. Matkaa suuntaansa kertyi noin 27 km, loppupätkä on edelleen erittäin huonokuntoista kuoppaista paikattua asfalttia (unkarilainen versio ”Fifty shades of gray”). 

Tapahtumia oli linnan puistossa, näytti olevan jonkinlaista keskiaikaista turnajaismeininkiä. Myyntikojuista ostimme pienen tuottajan juustoja. Parissakin ruokapaikassa oli sika pyörimässä vartaassa nuotion päällä, näkyi maistuvan paikallisille. Ei ollut paha tungos, ehkä viileä sää verotti väkeä. 

Kotiin päästyä kuuma suihku oli paikallaan ja loppuilta lämmiteltiin kamiinan kupeessa. 
Maanantaina (joka on täällä helluntaihin liittyvä juhlapäivä) suuntasimme autolla Debreceniin. Aurinkoista, mutta viileää (+17). Kiertelimme vanhassa kauniissa keskustassa ja hyppäsimme myös kaupunkijunan kyytiin kierrokselle. Lienee uusi ilmestys täällä, sen verran paikalliset vilkuilivat menoamme. Vähän keskustan ulkopuolella on laaja puistoalue, josta löytyy paljon kivaa lapsille: seikkailupuisto, eläin- ja huvipuisto, kylpylä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti