keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Passit tulivat!

Eilen tulivat tilaamamme pyhiinvaelluspassit. Niihin on tarkoitus kerätä leimoja matkan varrelta, sen esittämällä saa todistuksen vaelluksen suorittamisesta.

Tilaaminen tapahtui sähköpostilla; siitä on annettu tarkat ohjeet, mitä tekstikenttään kuuluu kirjoittaa. Myös uskontokuntaa kysyttiin, esimerkkinä oli annettu: 1 evlut, 2 ort. Me pähkäilimme, miten pakana merkitään, toinen meistä kun ei kuulu mihinkään kirkkokuntaan. Taisimme jättää sille kohdalle tyhjää. Toisessa passissa kaikki sivut on kauniisti niitattu yhteen, toisessa keskimmäinen sivu on irtolehti. Onkohan se jokin salainen viesti leimaajalle: tuo on pakana? Irtolehti oli nimittäin uskonnottoman passissa...

Olen vähän jännittänyt, ettei vain iäkkäiden vanhempieni terveydessä tapahdu mitään sellaista käännettä, että matka estyisi. Nyt kävi kuitenkin niin, että etuhampaani (erittäin näkyvällä paikalla oleva) kruunu irtosi. Olin varma, että paikalle pitää viritellä implantti ja se on useita viikkoja, jopa kuukausia kestävä projekti. Sain hammaslääkäriltäni peruutusajan, ja hän liimasi kruunun näppärästi paikoilleen ja seuraavana päivänä vielä tarkisti, että kaikki on kohdallaan. Olin äimistynyt, ikionnellinen, kuin lottovoittaja. Joskus painajainen ei vain toteudu, vaikka sinänsä en ollut harmistunut asiasta: hampaat ovat ihmisen kuluvia osia ja niiden kuuluukin tähän ikään mennessä alkaa ravistua. Se ei uhkaa henkeä eikä terveyttä, ainoastaan kukkaroa. Kiitos hyvälle hammaslääkärilleni!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti