lauantai 2. toukokuuta 2015

Santillana del Marissa

Eilisen ylipitkän patikoinnin jälkeen päätimme tänään olle kohtuullisia. Vain parikymmentä kilometriä, aloittaen kilometrin junamatkalla. Koko päivä asfaltilla söi silti jalkoja, oikean jalan säären etuosa ilmoitti, että lihas on turvonnut aitiossaan. Burana auttoi ja levon jälkeen sääri on taas kivuton. 

Määränpää oli Santillana, keskiaikainen kylä. Hieno kirkko ja vanhoja taloja, valitettavasti myös runsaasti espanjalaisia turisteja, vapaapäivä kun on. Alla peregrino kirkosta.


Kirkon sisäpihan veistoksellinen pylväikkö. 


Olimme menossa kunnalliseen albergueen, mutta se aukesi vasta klo 16. Pyörimme ympäriinsä ja törmäsimme erään talon seinässä Albergue -kylttiin. Ovi oli kutsuvasti auki, joten marssimme sisälle. Luulimme tulleemme museoon, mutta meidät otti vastaan kaksi sangen pyylevää herraa ja toivotti tervetulleeksi. Olimme Solar de Hidalgos -alberguessa! Saimme tilavat 2hh 15 eurolla per pää. Oma kylppäri, lämmintä vettä hanasta! Uskomaton paikka. Heput ovat keränneet vuosia antiikkia ja rakentaneet sen ympärille majoitusta. Alla kuva huoneemme sängyn päädystä. Lisäksi varsinkin toinen miehistä on kova heittämään huulta. 



Tänään oli ensimmäinen päivä, kun jaksoin edes hieman pohtia maalaamista. Maisema toiselta vaelluspäivältä. 
Mietimme myös eroja Norten ja rankalaisen reitin välillä:
- Huomattavasti vähemmän väkeä. Voit vaeltaa melkein koko päivän törmäämättä muihin vaeltajiin tai vain muutamaan.
- Vaeltajat täällä ovat ehkä enemmän liikunnallisesti suuntautuneita kuin elämäntapavaeltajia tai niitä, jotka tulevat pohtimaan elämänsä suuntaa. 
- Maisemat ovat Nortella hienommat, maasto vaativampaa. Enemmän kovalla alustalla kulkemista. 
- Palveluja vähemmän. Reitti ei ole samalla tavalla tuotteistettu kuin ranskalainen. 
- Reitit huonommin merkittyjä. Nuolia on, mutta harvakseltaan ja taajamissa ei aina niitäkään. 
Tämä reitti sopii meille hyvin, voisin kuvitella vaeltavani täällä toisenkin kerran. 

Huomenna Comillasiin, jonka arkkitehtuuriin Gaudikin on jättänyt jälkensä. 



2 kommenttia:

  1. Kiva, että jaksatte kirjoittaa ja kuvittaa reissuanne. Olen seuraillut vuosien varrella useita caminoja kotisohvalta blogien kautta. Viikon päästä olen lähdössä omalle caminolleni ja juuri tälle pohjoiselle reitille. Kuinka paljon reitistänne tähän asti on ollut asvaltoitua tietä? Majapaikkoja on ilmeisen harvassa, onko tuntunut, että niitä on riittävästi? Harkitsen nimittäin teltan ottamista mukaan. Tiedän, että jaksan kävellä noin 20 km päivämatkoja, mutta sitä pidemmät tuntuvat vähän hurjilta. Tietysti jos reppu on keveämpi jaksaa myös pidempään. Pohdiskelin myös, että miten hyvin matkan varrelta saa evästä. Onko teillä varaevästä päivällä mukana?

    VastaaPoista
  2. Vastaus tulee vähän myöhässä ja olet jo joutunut ratkaisemaan nuo kysymyksesi. Asfalttia on ehkä kolmannes matkasta. Majapaikkoja on huomattavasti harvemmassa kuin ranskalaisella reitillä, noin kolmannes yöpymisistä tapahtui hotelleissa / pensionaateissa. Jos 20 km on ehdoton raja, saattaa olla jokin etappi, joka on vähän pidempi. Evästä löytää kohtalaisen hyvin, satunnaisesti otimme evästä, bocadillot tai hedelmiä.

    VastaaPoista