lauantai 30. huhtikuuta 2011

Tama(kin) on valineurheilua...

Vappuaatto Triacastelassa - ei tippaleipia, ei simaa, ei vappupalloja. Matkaa perille 130 km. Tanaan tultiin aamulla ensin tiukkaa nousua 5 km, sitten tasaisempaa ja lopussa muutama kilometri jyrkkaa lasku. Jaloissa se tuntuu.
Taalla on tullut testattua ennen matkaa hommatut valineet eika ole juuri tarvinnut pettya.
Vaelluskengat ovat tarkeimmat. Ne on hyva testat ennen lahtoa kaikenlaisissa maastoissa: asfaltilla, kivikossa, metsapolulla, yla- ja alamaessa. Surkeita esimerkkeja on nahty. Onneksi omamme olivat hyvin sisaanajetut, tukevat, vedenpitavat ja korkeavartiset. Muutamaa rakkulaa ja 4 mustunutta varvasta lukuunottamatta jalat voivat kohtuullisen hyvin.
Rinkka ei saa olla liian suuri tai painava eika se saa hangata tai painaa. Minulla on 50-litrainen ja Taunolla 60-litrainen. Paino tulee hyvin vyotarolle ja niskavaivoilta on lahes valtytty.
Sauvoista jo puhuin. Alumiiniset teleskooppisauvat ovat hyvat, karkien kumitotsat vaimentavat ja niita kuluu ainakin 3 paria.
Vaatteet ovat sitten enemman makuasia. Katkolahjehousut ovat hyva valinta. Takissamme on vetoketjuilla avattavat kainalot - helpottaa hikoillessa. Villaisista alusvaatteista voi olla monta mielta. Vaelluksen ja suihkun jalkeen pitkat kalsarit ja paita tuntuvat mukavan lammittavilta ja pitavat myos lihakset lampimina ja vahentavat kipuja. Sadevaatteissa on variaatioita. Jotkut suosivat viittaa, meilla on housut ja takit kevytta materiaalia.
Makuupussejakin on monenlaisia. Meilla on kevyet untuvapussit - mielestani mukavuudessaan ja keveydessaan (500 g ja 700 g) ehdottomat.
Ihminen tulee lopulta toimeen hyvin vahalla: kahdet varsinaiset vaatteet, alushousuja ja lyhythihaisia teepaitoja kolmet. Sukkia harkinnan mukaan, me pidamme rakkojen estamiseksi kaksia ohuita paallekkain. Sadevaatteet. Perushygieniatarvikkeet, laakkeita ja laastaria. Nopeasti kuivuva pyyhe, pyykkipokia. Vesipullo. Siinapa se. Sukkia pestaan paivittain ja konepesun ja kuivauksen saa rahalla usimmissa albergueissa. Vahan kylla jo kyllastyttaa nama samat vetimet paivasta toiseen - ehkapa Santiagossa hankimme vahan uusia vaatteita...¿
Tama on meille erilainen vappu - hauskaa, iloista ja kaikin tavoin mukavaa vappua kaikille Suomeen!

1 kommentti: