perjantai 15. huhtikuuta 2011

Ilimoja on pitanna...

Saa on ollut matkamme aikana jokseenkin vaihteleva.
Nyt olemme Agesissa ja huomenna menemme Burgosiin. Se on suurkaupunki kuuluisine katetdraaleineen (ne muistetaan aina selostaa yksityiskohtaisesti pilgrim-oppaissa).
Aivan alkumatkasta meilla oli muutama hellepaiva ja silloin vaellus on puolen paivan jalkeen todella raskasta. Sitten tuli sopivan viileaa ja pilvista ja nyt on ollut kaksi paivaa kylmaa, tanaan hyytavan kylmaa!
Yolla on ilmeisesti ollut pakaasta, koska aamulla alavilla seuduilla olivat pellot kuurassa. Tanaan loppumatkasta alkoi lisaksi tuulla, joten villahousuja tuli ikava.
Sadetta emme ole toistaiseksi saaneet, mutta ensi viikon puolivalissa on parina paivana 60% todennakoisyys sateelle. Tosin parina paivan on ollut 20%:n, mutta ne 80% ovat voittaneet...
Beloradossa eilen oli tuulista mutta auringossa lamminta. Keskusaukiolla venyteltiin rinkan lyhentamaa ruotoa ja lammitettiin luita.
Saa on pukeutumiskysymys. Vahillakin varusteilla voi varautua kaikkeen. Kerroksia lisataan ja vahennetaan, vetoketjuja auotaan ja suljetaan. Sita en tieda, miten parjaamme, jos tulemme likomarkina albergueen, joka on yhta kylma ja kostea kuin viimeoinen. Nyt olemme onneksi suorastaan hotellitasolla: on lamminta, siistia, suihkuista tulee lamminta vetta ja niita on riittavasti. Kuusi muuta nukkujaa samassa huoneessa ei tunnu missaan, kaikki pyrkivat kunnioittamaan toistensa rauhaa ja hyvinvointia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti