sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

Alle 300 kilometria Santiagoon!

Eilen vietimme Paasiasilauantaita Leonissa. Kun tiesimme, etta benediktiinilaisnunnien albergue on sangen suosittu, pidimme kavelyssa rivakkaa vauhtia ja nyt saavat jalkarukat karsia. Saimme kuitenkin alapunkat suunnilleen 60 hengen salista ja hinta oli "donativo". Paikka on aivan goottilaisen keskustan ytimessa, joten tungoksen kesti. Olimme katselemassa Paasiaskulkuetta joka laksi katetraalin aukiolta. Kuvaelmaan kuului, etta Jeesus laskettiin ristilta, asetettiin toiselle lavetille sankyyn ja ristin juureen laitettiin patsas, jossa oli Jeesus Maria Magdalenan sylissa (ainakin nain tulkitsimme). Viimeisena tuli lahinna kuningattarelta vaikuttava naishenkilo mustassa samettiviitassa (kotikonsultaation mukaan kenties paikan suojeluspyhimys?). Sitten totterohuppuihin ja mustiin kaapuihin pukeutuneet ihmiset kantoivat lavetteja ympari kaupunkia rumpujen paukkeen ja torvisoiton saestamana. Meikalaisesta aika outoa mutta vaikuttavaa. Paljon oli vakea katselemassa eika ilmapallonmyyjiakaan puuttunut...
Takalainen Paasiainen on vahan sekoitus meikalaista paasiaista ja vappua - juhlimista ja juhlijoita riittaa joka illalle, aamuun saakka. Kun tana aamuna 6.45 laksimme liikkeelle, viimeiset kuppilat sulkivat oviaan ja kansa palaili koteinhinsa.
Nyt olemme Villlar de Mazarifessa - pienessa kylassa. Olimme ensimmaiset tassa majoituksessa ja vastapainoksi viime yolle saimme 2 hengen huoneen. Ylellista. Emanta kavi ilmoittamassa messun alusta ja Paasiaiskulkueesta. Se oli pienimuotoinen eiliseen verrattuna, mutta samat elementit siinakin oli, Nyt oli Jeesus ylosnoussut ja Pyhimyksen viitta vaihdettiin vaalenasiniseen. Messun jalkeen koko kylan vaki siirtyi kahteen paikalliseen kuppilaan viinilasillisille - ja puheenmetakka takalaisittain oli kova.
Huomisen tavoite on Astorga, kaupunki jalleen. Compeedeja on hankittava lisaa, samoin jalkarasvaa. Muuten olemme selvinneet mukaanotetuilla varusteilla. Yhtaan vaatetta tai kapinetta ei ole ollut mukana turhaan ja mitaan oleellista ei ole puuttunut. Kaikki siis hyvin!
Kuvia ei taaskaan saa ladattua, mutta jahka loytyy uudempi laite. Mukavaa kevatta kaikille lukijoille ja kiitos terveisista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti